dimecres, 3 de febrer de 2016

Projecte sensibilització a les escoles

Projecte sensibilització a les escoles
Enguany el projecte de sensibilització a les escoles amb el qual es vol facilitar eines als centres escolars del municipi per tal que tinguin al seu abast alternatives per treballar la convivència dins de les escoles, ha tingut una molt bona acollida.
Així, es van realitzar tallers de sensibilització al voltant dels estereotips i rumors que tenen una incidència negativa en la convivència, amb  73 grups d’alumnes, de 12 centres escolars de Montcada. Això representa que es van realitzar un total de 65 accions, que en relació amb les 54 que es van portar a terme l’any passar, significa un augment del interès per parts dels docents d’aquestes escoles i també una incidència quantitativa major pel que fa als beneficiaries del projecte.

Afegir també que en aquesta edició del projecte a les entitats que ja coneixem, com el Col·lectiu d’Analistes Socials, La Xixa Teatre o  Institut Diversitas, s’ha afegit la participació de nous proveïdors  com són La Puntual, l’ Associació Marabal  i el Centre d’Estudis Africans.
Els tallers que es van proposar, per ordre d’aparició de les entitats són: Com ens veuen? Com els veiem? Etiquetes; Que no et posin de mal Rumor; Em discimines...?; I tu con ho veus?; Titelles Antirumors; El rizoma dels rumors; Taller de Hip-Hop “Rimant Rumors”.


A banda del projecte de sensibilització a les escoles cal esmentar que s’ esta desenvolupant una Capacitació per Mediadors Interculturals en àmbit escolar, que es fa en col·laboració amb La Xixa teatre, entitat que dinamitza les sessions.

Aquesta capacitació esta dirigida als alumnes de 6è de l’Escola El Viver i es realitzarà entre els mesos de octubre i març d’aquest any.