dilluns, 21 de març del 2016

Arrenca el grup Enxarxa’t Dona!


El passat mes d’Octubre es va posar en marxa el grup de dones Enxarxa’t dinamitzat conjuntament pel Pla de Desenvolupament Comunitari de La Ribera i el Servei de Primera Acollida de la Unitat tècnica d’Integració.

El grup està format per una dotzena de dones de diversos orígens extracomunitaris, veïnes de Montcada, i amb la motivació conjunta de tenir ganes de relacionar-se, connectar amb altres dones, i practicar la llengua d’acollida del municipi.

El grup pretén ser un espai de relació, que faciliti la trobada d’aquestes dones i puguin compartir experiències, expressar sentiments lligats al desarrelament que comporta el procés migratori, conèixer a altres dones en la seva mateixa situació i crear xarxa social.

El projecte Enxarxa’t està plantejat per a què  tingui una durada fins al Juny 2016, fent una sessió setmanal d’una hora i mitja. Els continguts de les sessions s’han distribuït en tres mòduls: el primer d’ells és “coneguem al grup”, el qual ens facilitarà conèixer a les dones participants, el segon mòdul és “coneguem el nostre entorn” en el qual parlarem respecte al municipi i cultura del país d’acollida i per últim el mòdul de “coneguem-nos a nosaltres mateixes”, en el qual reflexionarem i treballarem les nostres pròpies competències.

El contingut de les sessions es podrà adaptar a les necessitats i inquietuds del grup utilitzant dinàmiques proactives per recollir propostes de temes a treballar.

Durant aquesta sessió, les participants varen portar fotografies sobre llocs i racons de Montcada amb els quals s’identificaven, agradaven o formaven part del seu dia a dia.

A les sessions realitzades al Centre Cívic de la Ribera varem posar en pràctica els coneixements culinaris.  Les participants van portar receptes dels seus països d’origen, les van compartir amb la resta de companyes, i finalment vam elaborar la nostra pròpia recepta, i cuinar-la a lacuina del Centre Cívic.