diumenge, 14 de desembre del 2014

Diàlegs Migrants. Veus des de la Ribera

L’experiència “Diàlegs Migrants. Veus des de la Ribera” de l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha estat seleccionada com a una Bona Pràctica i ha estat inclosa al Banc de Bones Pràctiques (BBP) del Govern Local de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.


L’equip d’avaluadors del BBP ha valorat que aquesta experiència representa una aportació innovadora i de qualitat en la temàtica de Convivència. S’ha considerat apropiat, per tant, promoure i facilitar la seva divulgació a través del lloc web del BBP:


divendres, 12 de desembre del 2014

Integració facilita eines a les escoles per trencar rumors i estereotips

Integració facilita eines a les escoles per trencar rumors i estereotips
Els centres educatius han fet un total de 50 tallers durant el primer trimestre del curs.

Reflexionar sobre la convivència des d’una perspectiva intercultural. Aquest és l’objectiu dels tallers de sensibilització que la Regidoria d’Integració ha programat aquest primer trimestre del curs als centres educatius del municipi. Enguany, els tallers han tingut com a fil conductor els esterotips i els rumors. La iniciativa ha tingut una gran acceptació, amb la participació de 10 escoles i instituts. S’han fet un total de 50 tallers, amb continguts adaptats en funció de l’edat de l’alumnat. “Estem molt satisfets per el grau d’acceptació dels tallers que hem rebut aquest curs, el que demostra l’interès sobre la matèria”, ha destacat la regidora d’Integració, Elisabet González, qui ha recordat que el projecte està en marxa des del 2012 per tal de facilitar a les escoles eines per treballar la convivència.

dimarts, 2 de desembre del 2014

Integració inicia un projecte per afavorir el procés d’adaptació

La Regidoria d’Integració ha posat en marxa una nova iniciativa per afavorir l’adaptació de les persones nouvingudes que arriben al país per retrobar-se amb la seva família. 

A més dels cursos de català i castellà, fan sortides culturals com la visita a la Casa de les Aigües que va tenir lloc el 20 de novembre amb la col·laboració del Museu Municipal. Una de les claus perquè les dones puguin accedir a aquesta formació és el servei de ludoteca que s’ofereix per als seus fills a l’Espai Kursaal, sense el qual no podrien assistir-hi.

dijous, 20 de novembre del 2014

25è aniversari dels drets dels infants



Què celebrem exactament aquest 20 de novembre? Quins són els antecedents de la Convenció Internacional dels Drets de l’Infant? Quins avenços s’han produït pel que fa al reconeixement dels drets dels més petits? En quin punt ens trobem actualment?

A continuació us adjuntem una proposta de materials pedagògics per treballar la convenció dels drets dels infants: http://cooperaciocatalana.gencat.cat/web/.content/Documents/jocs_save_the_children/ConvencioDEF.pdf

dilluns, 17 de novembre del 2014

Curs: Els drets humans com a eina de transformació social

L'Institut de Drets Humans de Catalunya, en col·laboració del Il·lustre Col·legi d'Advocat de Barcelona i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament organitza el 33è Curs de Drets Humans que es celebrarà del 2 al 19 de març del 2015 al Col·legi d'Advocats.

Per inscriure'us podeu fer ús del següent enllaç:
http://www.idhc.org/cat/1411_cursdh2015P.asp

dimarts, 4 de novembre del 2014

Diàlegs: mons femenins, religions i creences: les dones parlen

Del 4 de novembre al 15 de desembre es realitza el cicle de diàlegs: Mons femenins, religions i creences, les dones parlen. Organitzat per Africat amb el suport de la direcció general d'afers religiosos i l'Institut Catalunya Àfrica.

L'aforament serà limitat pel que caldrà inscriure's al següent correu: jeanboscobotsho@hotmail.com Per les sessions que es faran a Casa Àsia, (5/11, 12/11 i 27/11), també caldrà inscripció prèvia facilitant nom i DNI a: educacion@casaasia.es


Per més informació podeu consultar aquest enllaç: http://www.africat-assoc.org/images/Invitacio_Dones_religions.pdf

Activitats octubre - desembre 2014 del PDC


Curs de lectoescriptura per a persones adultes
Els dimecres de 16 a 18h
Amb la col·laboració d’Eica Espai d’Inclusió i Formació Casc Antic

Curs de castellà oral i lectoescriptura per a dones de diferents orígens
Els dijous de 16 a 18h
Amb la col·laboració d’Eica Espai d’Inclusió i Formació Casc Antic

Curs de Reciclatge de Roba
Grup 1: dimarts de 16 a 18h
Grup 2: dimarts de 18.15 a 20.15h
Amb la col·laboració d’Andròmines





Inici del grup de Trobada i Acollida de Dones Reagrupades

Emmarcat dins del projecte d’Acompanyament al Reagrupament Familiar, aquest dimarts 21 d’octubre s’ha posat en marxa el grup de trobada i acollida de dones reagrupades. Aquest espai es composa per un grup de dones de diferents orígens i edats, les quals comparteixen la condició de ser “Reagrupada”.

Tenint com a fil conductor l’aprenentatge de la llengua, en aquest grup treballem per fomentar l’autonomia d’aquestes dones i empoderar-les per a que elles mateixes puguin assolir els seus propis objectius personals. Tractem temes tan diversos com l’educació, la salut, la cultura, la família o la economia familiar, sempre des d’una òptica de gènere i per fomentar la seva integració.

El grup de trobada i acollida per a dones també contempla sortides fora de l’aula, com són, Biblioteca municipal del barri, el mercat setmanal, o la visita cultural a La Casa de les Aigües.

El grup té el valor afegit d’oferir per a aquestes dones un servei de mainadera, per tal de afavorir el màxim la seva disponibilitat formativa i de sociabilitzar-se.

dimecres, 22 d’octubre del 2014

El Pla Comunitari al dia

Des del Pla Comunitari ens hem proposat conèixer el màxim de percepcions i opinions sobre el barri de La Ribera per saber què pensen els professionals, l’administració, les associacions i els veïns i veïnes de la Ribera sobre la convivència al barri, per a detectar necessitats i pensar conjuntament com podem millorar les relacions i la vida al barri.

Com ho farem?
Mitjançant tertúlies, anirem escoltant, individualment o amb grup, persones coneixedores i implicades en el barri (veïns i veïnes, associacions, personal tècnic, comerciants...) per saber com veuen la vida a La Ribera.

Analitzarem i organitzarem totes les opinions i veus recollides i es convocarà una trobada comunitària per presentar les conclusions.

Posteriorment, es prioritzaran de forma participativa els àmbits d’intervenció per organitzar activitats i projectes col·lectius de millora de la convivència i la vida a la Ribera


dimarts, 21 d’octubre del 2014

Jornada: Els drets sexuals i drets reproductius de les dones. Una visió transnacional de la Mutilació Genital Femenina (MGF)

Els drets humans de les dones i les nenes encara avui es troben lluny d’assolir-se en les
nostres societats i també arreu del món. En aquest sentit les violacions i vulneracions d’aquests
drets continuen produint-se constantment i fins i tot s’està retrocedint en la garantia d’alguns
d’aquests, com ara els drets sexuals i els drets reproductius de les dones amb l’increment de
legislacions restrictives en diversos països.

Aquesta jornada, organitzada per la Direcció General d'Afers Religiosos, de la Generalitat de Catalunya, pretén col·laborar a que, a Catalunya, s’intensifiqui el treball transnacional des de i amb les comunitats per eradicar aquesta pràctica i reforçar el compromís amb la defensa dels drets humans de les dones i les nenes.


La jornada tindrà lloc el 19 de novembre, de 9:30h a 14h a la Casa del Mar (C. Albareda, 1 de Barcelona).
Més informació i inscripcions: www.agendaimmigracio.cat



Curs d'hostaleria i manipulació d'aliments



Del 22 de setembre al 3 de novembre del 2014 des de la Unitat Tècnica d'Integració, tots els dimarts, dimecres i divendres, de  9:30h a 11:30h, s'ofereix el curs d'Hosteleria i Manipulació  d'Aliments que consistirà en una primera fase a l'espai Kursaal (35h) i una segona de pràctiques no remunerades (50h).


Per a més informació truca a: 935 647 183

dijous, 26 de juny del 2014

Sensibilització

Projecte de sensibilització als centres educatius

Des de la unitat tècnica d'integració posem a disposició de les escoles i instituts tallers de sensibilització pels infants, adolescents i joves. A continuació podeu consultar la nostra oferta i posar-vos en contacte amb nosaltres en cas d'estar interessats.



Educació infantil
“Benvinguts Ahmed i Salma”

Primària
Cicle Inicial: “I tu com ho veus?”
Cicle Mitjà: “I tu com ho veus?”
Cicle Superior: “Fali –Fala”

Propostes ESO
Els nous veïns
Em discrimines – La Xixa Teatre-
Com els veiem? Com ens veuen? Estereotips, prejudicis i rumors
Que no et posin de mal rumor
                      
Propostes Batxillerat i PQI
Em discrimines
Com els veiem? Com ens veuen? Estereotips, prejudicis i rumors

dilluns, 26 de maig del 2014

Curs alfabetització informàtica (segon nivell)


Curs d’alfabetització Informàtica (segon nivell)

Si ja coneixeu bàsicament el funcionament de l'ordinador, us animem a incriure'us a aquest curs que us permetrà proseguir amb el vostre aprenentatge d'informàtica.


Com bé sabeu, saber utilitzar els mitjans informàtics és bàsic per a qualsevol feina en la què volgueu treballar, per aixó creiem que serà un curs altament capacitador i que us obrirà noves possiblitats en la recerca de feina.

A més aprendreu eines per a posar-vos en contacte amb les vostres famílies i amics dels vostres països d'origen.

Anima't i inscriu-te a l'espai Kursaal!.


divendres, 23 de maig del 2014

Curs Coneixement de l'entorn



Les alumnes del curs del coneixement de l'entorn han visitat la porta de "la Casa de la Ciutat", on es troba el museu.


LaVeu, ha fet ressó d'aquesta notícia. Podeu consultar-la al següent enllaç:
http://www.laveu.cat/NOTICIES/default.cfm/ID/381951/T/nova-edicio-curs-coneixement-entorn.htm

diumenge, 4 de maig del 2014

Què és el Pla de Desenvolupament Comunitari de La Ribera?




És un procés mogut per veïns i veïnes i associacions del barri amb la col·laboració i el suport de l’Ajuntament de Montcada i Reixac.
Treballem amb la voluntat d’afavorir la convivència i millorar la qualitat de vida del barri promovent la participació activa de la població.


El PDC està adscrit a la Unitat Tècnica d'Integració de la Regidoria de Serveis Socials i Salut Pública i compta amb el suport de la Fundació SURT 

dimecres, 19 de març del 2014

Entrada sobre Altaveu cultural




L' Assamblea General de les Nacions Unides, va proclamar el 21 de març el Dia Internacional de la Discriminació Racial. Aquest dia recorde la Matança de Sharpville succeïda al 1960 contra manifestants que protestaven per l'aplicació de l'Apartheid a Sud Àfrica. 

Espero que les persones finalment se n'adonin de que només hi ha una raça -la raça humana- i que tots som membres d'ella. Margaret Atwood, escriptora canadenca.

dilluns, 27 de gener del 2014

Accions grupals




JORNADA INFORMATIVA 
SOBRE L'EMPADRONAMENT

Dimecres, 26 de febrer a les 17:30h es realitzarà una jornada informativa sobre la tramitació de l'empodronament al municipi de Montcada.

La jornada té per objectiu respondre a totes aquelles qüestions relacionades amb els tràmits d'empadronament i totes les qüestions que s'en puguin derivar d'aquestes gestions.

VINE I INFORMA'T!


dijous, 23 de gener del 2014

Curs d'alfabetització digital

Curs d'alfabetització digital. 

Dirigit a persones que encara no tenen coneixements informàtics.